2012 - година на рекордите в туристическия бранш 17.05 | 10:56

Извън граница ще пътуват над 1 млрд. души, а прогнозите са, че приходите ще бъдат рекордни

От Елена Кирилова

Повече от един милиард туристи ще предприемат пътувания в чужбина през тази година, съобщават представители на ООН по време на среша на министрите на туризма, които се събират в Мексико тази година.

Всъщност никога до момента не е имало толкова голям брой туристи, така че се очаква 2012 г. да е година на рекордите в бранша, съобщава AFP. 

"Ще има повече от 1 млрд. туристи, което означава, че една седма от човечеството ще пътува. Това никога не се е случвало в историята”, заяви Талеб Рифай, ръководител на Световната организация по туризъм на ООН (WTO), пред министрите на туризма от страните от Г-20.

Броят на международните туристически пътувания се очаква да нарасне с 3-4% през 2012 г. и да достигне историческия милиард до края на годината, сочат данни на WTO.

Само през първите два месеца на тази година международният туризъм е нараснал с 5,7%, съобщи организацията. През януари и февруари е имало 131 млн. туристи, в сравнение със 124-те млн. туристи, пътували през същия период миналата година.

Срещата на министрите в курортния град Мерида в Юкатан, Мексико, продължава. Тя ще се фокусира върху стратегиите за премахване на бариерите пред свободното движение на туристите в целия свят.

Водещи

Най-четени