5 интересни неща, които да разгледате в Дюселдорф 25.12 | 14:56

Градът предлага интересни музеи, както и страхотен аквариум

От Елена Кирилова

Ако попитаме Wikipedia Дюселдорф е германски град, столица на провинцията Северен Рейн-Вестфалия. Той е популярен с панаирите, изложбите и базарите на различни стоки, а в него живеят близо 600 хил. души.

Дотук със скучните данни. Дюселдорф може да ви предложи много повече от това, защото освен уникална атмосфера, този град е пълен с интересни места, които задължително трябва да разгледате. Ето кои са те:

1. Аквариумът Aquazoo

Любителите на подводния свят могат да научат много от аквариума Aquazoo, който събира водни животни от целия свят. В него ще разгледате както малки рибки, така и акули, крокодили, алигатори, видри и костенурки. В малката дъждовна гора, пресъздадена тук, има много пеперуди и всякакви други насекоми. Аквариумът можете да откриете в Нордпарк.

2. Музеят на модерното изкуство (К21)

Музеят на модерното изкуство (K21) показва творения от всички сфери на изкуството от XXI век. На едно място са събрани, както фотографии, така и карикатури, клипове, картини, филми, интериорен дизайн и редица технологични новости. На последния етаж ще видите огромния стъклен купол и да се насладите на прекрасна гледка към града.

3. Филмовият музей

Филмовият музей (Filmmuseum) се намира в Стария град. Благодарение на него ще имате шанса да научите повече за историята на киното в Германия. Освен това на място са показани стари филмови камери, проектори, ленти, диапозитиви, филмови постери, костюми от филми, както и най-известните награди в света на киното: "Оскар”, "Златна палма” и "Златен лъв”. За киноманите има и кино, където можете да гледате някои от великите филми на немското кино.

4. Замъкът Бенрат

В миналото замъкът Бенрат е използван за лятна резиденция. В красотата му ще се убедите и сами, особено когато видите огромното езеро с фонтан и патици. А голямата градина за разходки ще спре дъха ви. Можете да го посетите и с образователна цел, защото в него ще откриете Природонаучния музей и Музеят на европейската градинска история.

5. Разходка край река Рейн

За финал ви предлагаме да се разходите край река Рейн, която минава през центъра на града. Алеята край нея се използва основно за спорт, както и за разходки. В района има множество заведения, където да се подкрепите с нещо апетитно. А ако сте с половинката си, не пропускайте залеза над Рейн.

Вижте в Peika.bg още какво трябва да видите и направите в Дюселдорф.

Водещи

Най-четени