Близо 9 хил. души пътували с ретро влака за 10 дни 05.04 | 12:11

Сега цената на билетчето е 80 ст., скоро ще стане 5 лв.

От Нели Минчева

За първите десет дни, в които пътува ретро влак по линията от София до Банкя, на него са се возили близо девет хиляди души. Данните обяви транспортният министър Александър Цветков.

Той днес също се повози на атракционната влакова композиция "Корона Експрес", съобщават от подопечното му ведомство.

В момента цената на билета за пътуване с този влак е 80 стотинки.

След изтичането на промоционалния срок от 20 дни пътуването с ретро влака по това направление ще стане с цена около 5,00 лв., колкото е себестойността на атракцията, казват от министерството.

"Пътуванията с ретро влакове са рядкост за Европа и затова очакваме и засилен интерес от чужбина", коментира министър Цветков.

За първите три месеца на годината има над 60 хил. лв. приходи от такива пътувания, а туристите, които са се възползвали от тях, са от Англия, Австралия, Франция, Германия и Япония.

Композицията "Корона Експрес" е била използвана от цар Борис III и неговото семейство. БДЖ предлага и други атракционни вагони - "Витоша Експрес”, които са били използвани от бившия държавен глава Тодор Живков.

Вагоните се дават под наем и целите, като това удоволствие ще ви струва около 700 лв. на ден. За използване на парния локомотив трябва да платите още около 950 лв. на ден.

Най-четени