Гребен поход по Дунав в подкрепа на алтернативния туризъм 09.06 | 07:45

Добри са възможностите за алтернативен туризъм в Силистренско

От Андриян Георгиев

Възможностите за алтернативен туризъм в трансграничния район Силистра и румънския град Кълъраш ще бъдат представени с международен гребен поход по Дунав от 9 до 11 юни, съобщават от асоциацията за трансгранично сътрудничество и развитие "Дунавска Добруджа". 

Асоциацията, чието седалище е Силистра, заедно с Алианса за регионални и граждански  инициативи в Силистра и Търговско-промишлената и земеделска  палата в Кълъраш, осъществява проект "Един трансграничен регион - една европейска дестинация" за алтернативен туризъм, по линия на който се организира и походът. 

Маршрутът е на българска и на румънска територия.

Проектът е финансиран от Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България (2007-2013). Цели се да бъде  разширено сътрудничеството между заинтересованите страни в  туристическия сектор от региона Силистра-Кълъраш.

Заинтересовани от проекта са български и румънски туроператорски фирми, собственици на ресторанти, къщи за гости и хотели, клубове за водни спортове и колоездене и неправителствени организации, подкрепящи развитието на туризма. 

Най-четени