Дестинациите, които са хит за 2014 година 20.11 | 09:58

Вижте кои страни да посетите

От Цанка Донкова

Пътешествия и приключения - страст за мнозина. Хората обичат да се докосват до нови хора, култура и въобще нещо различно. В повечето случаи обаче става въпрос за някое по-близко място или комерсиална дестинация.

Ние ви предлагаме да видите, кои ще са хитовите страни за следващата година (2014). От Lonely Planet са селектирали 10-те най-атрактивни страни. Някои от тях са познати, други доста екзотични. Вижте ги!

Бразилия
Южноамериканската страна отдавна е сред най-предпочитаните за посещение от туристите. Карнавалът в Рио се е превърнал във визитна картичка на Бразилия, а през 2014 година там ще се проведе и световното първенство по футбол. Нищо чудно Бразилия да влезе отново в годишния топ 10, само че за 2016, когато пък ще е домакин на Летните олимпийски игри.

Малайзия

Малайзия отваря няколко нови атракции догодина и се цели в 28 милиона посетители. Сред новите забележителности са най-големият парк за птици в Югоизточна Азия в Мелака (6000 птици), както и огромните паркове Леголенд Малайзия и Хелоу Кити Ленд. В допълнение към това летището в Куала Лумпур се сдобива с втори терминал, на който ще кацат предимно нискобюджетни авиокомпании.

Останалите страни от списъка вижте в Jenite.bg.

Водещи

Най-четени