Добрев: Няма отказани резервации след атентата 23.07 | 11:53

Ако има негативни тенденции, ще реагираме за всеки един пазар по отделно, обясни министърът

От Ралица Стоянова

"Терористичният акт не е предизвикал сътресения, но ангажиментът на нашите Служби по търговско-икономически въпроси е да продължат да следят ситуацията, за да може, ако има някакви негативни тенденции, ние да реагираме спрямо тях за всеки един пазар по отделно".

Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев на годишна среща с представителите в Службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ), предаде репортер на Агенция "Фокус”.

Добрев каза, че е обсъждал със службите какво е отражението на атентата от миналата седмица в медиите и в политически аспект във всяка една държава. Информацията е, че няма отказани резервации, няма спад на пазарите, отбеляза той.

Миналата седмица Добрев заяви, че няма отлив на израелски туристи у нас в следствие на терористичния атентат на бургаското летище.

През 2011 г. израелските туристи представляват 6,1% от туристопотока към България. Тази година резервациите на израелци са с 10 на сто повече в сравнение с миналогодишните. Гражданите на Израел идват у нас основно с цел хазартен туризъм. Те са платежоспособни клиенти и отсядат само в 4 и 5-звездни хотелски бази.

Водещи

Най-четени