Евро 2012: Киев - един от най-старите градове в Европа 02.05 | 11:55

iNews ще ви разкаже за градовете-домакин на футболното първенство

От iNews.bg

Остава малко повече от месец до началото на Европейското първенство по футбол. За трети път първенството е поверено на двама домакини - Полша и Украйна. за хората, които не са изкушени от футбола нека да припомним през 2000 година терените в Белгия и Холандия приеха 16-те финалисти.

След това и през 2008 година година домакини бяха Австрия и Швейцария.

Тази година своето гостоприемство на футболните фенове ще покажат поляците и украинците. Въпреки всички опасения всички съоръжения са готови и очакват футболистите и ценителите на играта. Хотелите са резервирани, а собствениците на ресторанти вече потриват ръце и вадят калкулаторите, за да изчислят приходите.

В няколко материала iNews ще ви разкаже за градовете-домакини и забележителностите, които можете да посетите, ако футболът не е единствената страст в живота ви. Започваме с Киев - градът, който ще бъде домакин на финала на това европейско първенство. 

Украинската столица е един от най-старите европейски градове, като вероятно е основан през V век. Само този факт е достатъчен и няма как да не привличе вниманието ни.

Но пък как изглежда един град зависи от това как гледаме на него. По време на Европейското първенство по футбол украинската столица със сигурност ще се превърне в мястото, където врят футболни страсти. През зимата – в снежна приказка. А за жителите си може би вече е скучно ежедневие.

Двама украинци Даша и Ефим, обаче ни разказват за Киев под малко по-различен ъгъл - като град на играчките, който са показали в невероятното си видео Мини изглед на Киев. На него можете да разгледате забележителностите отвисоко и като на филм. Нищо чудно така да откриете и местенце, което да ви приюти докато наоколо летят футболни топки и се пеят химни на отборите.

Даря Турецки и Ефим Грабой са намерили вдъхновение в пролетта и в обичта си към града, за да създадат видео, в което Киев е направен сякаш от играчки и конструктор. Проектът им е отнел към четири месеца.

Първо за пет дни и две нощи двамата са заснели 25 000 снимки, а след селекцията остават около 4 500. И започва работата по монтирането им. "И двамата страдаме от перфекционизъм", обясняват те дългия процес на постпродукцията.

Водещи

Най-четени