Експерт: Не се доверявайте на празничните туристически оферти 18.04 | 11:14

Използвайте само резервационните системи, които дават обратна връзка

От iNews.bg

Потребителите на туристически услуги много често се подвеждат и се доверяват на празнични оферти в последния момент. "Бързането никога не помага - това е най-лошата стратегия на един потребител на туристически услуги. Решението трябва да е резултат от продължително сравнение, за да изберем най-добрия продукт". Това препоръча по БНТ Богомил Николов от Асоциация "Активни потребители".

"При нередности при екскурзия хората трябва да реагират на момента, за да се намери решение на място. Грешка е в последствие да се търси контакт с туроператора, тъй като те не обичат да връщат пари. Ако ги потърсим веднага, по-вероятно е да се намери алтернативно решение на проблема", съветва специалистът.

Той предупреди още, че макар и рядко, но все още много хотели ползват снимки отпреди 10-ина години, когато обектът им е бил чисто нов.

Николов призова да се доверяваме на резервационните системи, които дават обратна връзка за качеството на услугата. Посъветва също да не се подвеждаме на психологическите техники на търговци, които обявяват часове, дни за ползването на определени условия. "Дадена Великденска оферта после става Шестомайска, после Коледна", уточни той.

 

 

Водещи

Най-четени