Ето кой печели в "Туристическото предизвикателство за фотографи" 28.05 | 12:21

Победителят грабна приза с фотоси от Дряново

От Кремена Бедерева

Вече е ясен седмичният победител в конкурса "Туристическо предизвикателство за фотографи", организиран от колегите ни от Sever.bg

Победител е Николай Карагьозов. В конкурса той се представи с три фотографии на забележителности от Дряново. Изборът на Карагьозов стана чрез честен жребий. 

Снимките, които му помогнаха да спечели, са кадър на част от централната зона на Дряново, хващащ три от най-големите забележителности в града - часовниковата кула, Икономовата къща и бюст-паметнка на Васил Левски, както и част от поредицата красиви водопадчета по река Андъка (приток на река Дряновска), малко под мостчето към пещера "Бачо Киро". В района на Дряновски манастир "Св. Архангел Михаил".

"Тронът" е един великолепен сталактон в пещера "Бачо Киро", който може да се види по дългия маршрут. Пещерата се намира в района на Дряновския манастир и е първата благоустроена за посетители пещера в България. При археологическите разкопки до нейния вход са открити най-старите на Балканския полуостров свидетелства за човешки живот.

Вижте невероятните му снимки на Sever.bg.

Водещи

Най-четени