Зона за отдих ще има в Минералните бани в Бургас 19.06 | 12:07

Общината иска да направи тази част на града привлекателна дестинация за бургазлии и гостите на града

От Деляна Петкова

Община Бургас е в процедура на изграждане на зона за отдих в Минералните бани, със зона за барбекю и спорт, обяви кметът на града Димитър Николов, цитиран от Агенция "Фокус".

Целта е зоната на Минералните бани да стане предпочитана дестинация, място за отмора на гражданите и гостите на Бургас, обясни той.

"Искаме да възстановим зоната на банята, да довършим зоната на археологическите разкопки, за да можем да ги презентираме в един привлекателен вид, да създадем една туристическа дестинация, да възстановим спортните комплекси в зоната на Минералните бани. В момента изграждаме плувен басейн, но той не е достатъчен. Искаме да реконструираме боровата гора, парка и да монтираме осветление”, обясни кметът.

30 000 лева са средствата, които е предоставила община Бургас за археологическите разкопки на Минералните бани. Вече четвърта поредна година общинската администрация осигурява средства.

"Последните две години те бяха значително повече, но все пак в условия на криза нямаме допълнителна финансова възможност”, допълни градоначалникът.

"Радвам се, че за пръв път в новата история на града общината осигурява средства и финансира такива археологически разкопки. Благодарение на Община Бургас се обърна внимание на зоната на Аква Калиде. Министерството на културата и МОСВ ни съдействаха и се определиха вече и границите на археологическия резерват. Аз съм убеден, че тепърва археологическите факти и темите, свързани с Аква Калиде ще се увеличават и това ще се превърне в много скоро време в една красива археологическа дестинация”, допълни още Димитър Николов. 

Водещи

Най-четени