И тази година Бургас привлича туристи с фестивали и концерти 10.05 | 11:22

Скоро ще започне и проектът за облагородяване на о. Св. Анастасия

От Деляна Петкова

Началото на новия туристически сезон в Бургас ще бъде дадено по време на 11-тото издание на туристическата борса "Вашата ваканция", съобщиха от общината. Изложението се открива днес (10 май) и ще продължи до събота.

От общината са подготвили истински спектакъл по случай началото на сезона - включени са изпълнения на танцови формации, народни танци от деца в детските градини и изпълнения на състави по художествена гимнастика. Събитието ще се проведе на 11 май в сградата на Бургаската опера.

"Към момента легловата база в Бургас наброява 3 264 броя легла и 106 места за настаняване и подслон", съобщи зам.-кметът Йорданка Ананиева. "В сравнение с 2010 година, миналата година бележи ръст на туристите. През 2010 община Бургас е посетена от 99 510 туристи, а през миналата, броят им е с 10 хил. повече - 109 107. Тази година очакваме темпът на растеж да се запази както през миналата година".

От общината са се срещали с представители на турооператорски компании са представили културните инициативи за този сезон, а именно - изложбата на златните съкровища, Фестивалът на пясъчните фигури, Spirit of Burgas и други.

Скоро пък започва реконструкцията на Мостика и облагородяването на остров Света Анастасия. В момента се провеждат и археологически проучвания на Аква Калиде - Термополис в района на Бургаските минерални бани и на находките от римско време в квартал Сарафово.

Надеждите са още през туристически сезон 2013 те вече да са във вид за посещение от туристите.

Водещи