Как да пазим природата, докато пътуваме 11.02 | 11:20

Няколко интересни начина да намалите замърсяването по време на път

От Елена Кирилова

Когато пътувате, всичко - от самолета до сувенирите, които купувате, оказва влияние върху местната икономика, обществото и останалата част от света. Когато решите да се разделите, макар и за кратко, с домашния уют, няма причина да търсите извинения да пътувате безотговорно.

Все повече хора, които прекарват времето си на път, търсят начини, за да намалят вредното въздействие върху природата. Как можете да го направите можем да научим от Huffington Post.

Носете си торбичка за боклук

Става дума за елементарна грижа за природата. Винаги носете със себе си пликче, в което да събирате отпадъците от храната, която консумирате на плажа или в планината. Накрая не забравяйте да я вземете със себе си.

Уважавайте местните

Не забравяйте да се отнасяте добре към местното население, защото определено можете да научите много от хората, които живеят от много време по тези земи. Когато става дума за племена например, попитайте за местообитанията на животните и как можете да помогнете за спасяването им.

Стойте близо до дома

Не е нужно да пътувате на далеч, за да си прекарате добре. Понякога пренебрегваме красивата природа около нас, само защото е близо до нас, и търсим нещо екзотично. Можете да намалите замърсяването на въздуха, като пътувате по-кратко.

799913

Не купувайте нелегални стоки

Ако попаднете на хора, които продават диви животни или продукти от диви животни, бъдете наясно, че тези "сувенири” често са от застрашени видове, които живеят в дивата природа.

Носете си бутилка за вода

Пластмасовите бутилки са един от най-големите проблеми на замърсяването. Купете си по-хубава бутилка, която да носите със себе си през цялото пътуване, вместо непрестанно да купувате нови и нови.  

Пътувайте алтернативно

Изберете по-алтернативни начини за пътуване. Дългите обиколки с колело, каякът и планинските походи не само ще ви помогнат да се откъснете от суетата на градския живот, но и ще спестят разходите ви за гориво, както и замърсяването на въздуха.

Водещи

Най-четени