Краков се превърна в център на европейския туризъм 06.10 | 11:35

Градът е един от най-старите в Полша и всяка година събира милиони туристи

От iNews.bg

В началото на октомври Краков събра експертите по туризъм в Европа. В полския град в периода 5-7 октомври се провежда Десетият европейски туристически форум, а тази година темата на разговорите е "Стимулиране на конкуренцията в европейския туристически сектор", разказват на сайта на полското председателство на ЕС.

Който се е разхождал по улиците на Краков, разбира защо Полша с такава гордост посреща представителите на туристическия бизнес именно в този град. Той е един от най-старите градове в страната, изникнал още през 7 век.

През вековете се утвърждава като средище на културния живот. И доказателство за това са живописните улички и красивите сгради, които можете да разгледате по време на разходката си из Краков.

Старе миасто или старият град пък е част от Списъка с историческото наследство на ЮНЕСКО. Всъщност това е първият цял град, който до такава степен впечатлява експертите от организацията, че те решават да го впишат вкупом в списъка.

Поразходете се из главния площад, един от най-големите в Европа, разгледайте туристическите атракции наоколо или се качете на файтон и обиколете красивите места. А след приятната разходка седнете в някое от кафнетата или ресторантчетата.

Ястията са разнообразни – често с дивечово месо и много зеленчуци, кисело зеле и целина, кнедли и сметанов сос. За десерт опитайте рулата с много макови семена и чийзкейк.

Полша е сред най-известните производители на водка, но не бива да забравяме и различните ликьори от горски и сезонни плодове, чието приготвяне често е тайна, пазена от векове.

Водещи

Най-четени