На екскурзия сте? Опитайте местната кухня тогава! 15.09 | 12:47

Няколко съвета как да подберете най-доброто място за хранене в чужд град

От Гергана Златкова

За заклетите пътешественици не е никак трудно да намерят чудесно заведение, когато са на екскурзия, където да опитат местните деликатеси и специалитети. 

Ако не сте от тях обаче, притеснявате се, че ако седнете да се храните в ресторант в чужд град или държава, то непременно ще се минете я с цените, я с качеството, то тази статия е точно за вас.

Колегите от Peika.bg ви предлагат няколко съвета, с които гарантирано не само, че ще се оправите из дебрите на различната и непозната кухня, но и ще останете доволни от избора си. А и портфейлът ви няма да е силно изтънял накрая.

Избягвайте заведения за туристи

Някои от тях може да са с много хубав интериор, а храната в други дори да става за ядене, но като цяло ресторантите в туристическата зона не са добра идея. Там обикновено е по-скъпо, а менюто е микс от скучна европейска кухня и два-три набързо приготвени местни специалитета.

Търсете пълен ресторант

След като се измъкнете от капана за туристи, оглеждайте се за пълен ресторант. Колко пълен, след като е вторник по обяд? Повярвайте ми, ако заведението е с добра кухня, трудно ще си намерите място дори тогава.

Вижте останалите съвети за добър избор на ресторант в чужбина при Kulinar.bg.

Най-четени