На плаж във Варна още през уикенда 26.06 | 07:49

Пясъчните ивици ще са готови да посрещат летовници

От Цанка Донкова

Лято е и летовниците искат да се насладят на слънцето и морето. А още за уикенда централният плаж и пясъчната ивица на Аспарухово ще могат да посрещнат желаещите. Това уверява Андрей Василев, търговски пълномощник на концесионера "Лазурен бряг 91", съобщава в. "Стандарт".

Поразиите и щетите на брега по груба сметка излизат на фирмата около 150 000 лева. Възстановяват се чадъри и шезлонги, отнесени от бурята в морето. Най-тежко се оказа положението след пороя не толкова на плажа в Аспарухово, а на Офицерския, където се оттичат водите на т.нар. Шокаров канал, чиито решетки за едрите боклуци стихията е отнесла в морето.

След всеки дъжд водата там става мръсна, а сега е затрупано с дървета, боклуци и кал. В момента бунището се разчиства с булдозер и фадрома. Разрушения има до калните бани, паднала е оградата и на евиния плаж, но вече започна възстановяването ѝ.

Извън района, по който се укрепва с мащабен проект свлачището, са тръгнали две срутища и са отнесли кухня и други части на крайбрежните заведения.

"Резонно е пари от общинската хазна, в която се очакват 2 млн. лева приходи от концесиите на плажа, да бъдат дадени за инфраструктура на крайбрежната ивица - подходи, канали, осветление укрепване на дамбата, на буните и т.н.", смята Василев, който е общински съветник.

Стопаните на крайбрежната ивица настояват МРР да освободи от екологична такса концесионерите.

Водещи

Най-четени