Най-страхотните испански фестивали, които да посетите 15.04 | 16:09

Да се биете с домати или да танцувате фламенко - вие избирате

От Елена Кирилова

Испания е прекрасна и голяма страна, която ще ви плени с невероятната си атмосфера. В душата на испанската култура стоят танците и невероятната кухня. 

От друга страна, това е и държавата, която може да ви научи да се забавлявате истински. Многобройните събития носят щипка неповторима страст, с която, гарантираме ви, бързо ще се заразите.

Единственото, от което се нуждаете, е билет до Испания и доза истински ентусиазъм.

Планирате ли пътешествие до Испания през тази година, е добре да хвърлите поглед върху страхотните фестивали, които страната може да ви предложи. Ето и кои са най-известните от тях според Huffington Post:

Фестивала Херес

Всеки февруари Херес де ла Фронтера оживява под звуците на тракането на кастанети и под ритъма на огнено фламенко. Фестивалът събира най-добрите испански танцьори, певци и китаристи. По-интересното е, че самите гости могат да се включат в забавленията и да научат някои от основните танцови стъпки.

aca60669-a3ef-ea11-87e0-741d20ec75df

Лас Фалас

Най-грандиозният фестивал във Валенсия се нарича Лас Фалас и се организира всяка година. Както за местните жители, така и за гостите на града, това е невероятно и незабравимо преживяване. На Лас Фалас можете да видите истински фиести, фойерверки, концерти, паради, бикоборство и какво ли още не. По традиция се правят големи скулптори от хартия, които в последния ден на събитието се горят.

f9d25465-846d-5bd8-32d8-928b719de158

Сан Фермин

Сан Фермин е най-известният от всички испански фестивали. Той привлича по повече от милион туристи в рамките на седмица. Събитието има вековни традиции и е добре познато с коридата. Ежедневните събития включват както битки с бикова, така и паради, неповторима заря и пищни шествия. Сан Фермин е събитие, което ще помните до края на живота си.

560708

Ла Томатина

Не е ясно откъде произхожда фестивалът Ла Томатина, но през годините се е превърнал в най-голямата битка с храни в света. Традицията повелява гражданите да се съберат на площада и да започнат епична битка с домати.

475774

Най-четени