Най-страхотните паркове за джогинг в света 10.02 | 10:33

Не губете форма, дори докато пътувате

От Елена Кирилова

Пътуването доста често нарушава ритъма на тренировките ни и излизаме от нормалния си ритъм на живот. Един от най-добрите и най-лесни начини, за да поддържате формата си, е джогингът. Единственото, от което се нуждаете са маратонки и парк. Важно е и да знаете къде точно можете да тичате на спокойствие. Ето и кои са най-добрите паркове за джогинг по света.

Каса де Кампо, Мадрид

Каса де Кампо е прочута като най-голямата зелена зона в испанската столица. Повече от 300 души всеки ден правят джогинг по алеите й. Мястото е страхотно, тъй като разполага със зоологическа градина, увеселителен парк и асфалтирани зони за пешеходци. Още по-хубавото е, че за всеки тип тренировки, са предвидени различни пътеки.

Ел Сопе, Мексико

Ел Сопе е една от най-прочутите алеи за бягане в Мексико. Намира се в гората Чапултепек, а наскоро беше ремонтирана и украсена с повече от 33 хил. вида растения. Мястото е открито за тренировки, но е забранено разхождането на животни.

Парк Палерно, Буенос Айрес

9-километровият парк Палерно в Буенос Айрес е любим на много хора. Той е най-посещаван след края на работния ден, когато хората разпускат. На мястото се събират множество трениращи групи, към които може да се присъедини всеки желаещ.

Останалите предложения можете да видите в Peika.bg.

Водещи

Най-четени