Петте най-добри места за туристически преходи в света 10.08 | 12:16

Или най-популярните дестинации, където можете здраво да се поразходите

От Ивайло Ачев

Когато даваме описание на дейността туризъм, няма начин да не включим и думичката "ходене". За тези от вас, уважаеми читатели, които поставят ходенето на първо място, когато говорим за туризъм, консултантската компания Cheapflights предлага най-популярните дестинации в света, където можете здраво да се поразходите.

На пето място е класиран проломът Зион, който се намира в парка "Зион", в Юта. Най-привлекателното в този пролом е, че по-голямата част от прехода минава през вода. Проломът изглежда като истински лабиринт с вертикални червени скали и множество малки водопади. Възможно е дори да направите прехода с преспиване, но трябва да тръгнете от горната част.

На четвърто място застава връх Килиманджаро. Той се превръща във все по-популярна дестинация – особено за тези, които искат да минат през пет климатични зони за период от шест до осем дни. В случай, че решите да покорите Килиманджаро, добре е да си вземете водач – ще ви струва повече, но пък безопасно ще ви преведе между трите вулкана и коварните ледени полета, с които ще се сблъскате по пътя към върха.

Третото място в класацията се пада на пътеката Пембрукшир, която се намира в националния парк "Пембрукшир" в Уелс. Пътеката е дълга почти 300 километра, но е разделена на различни участъци, през които могат да се правят преходи. Участъците са дълги между 14 и 25 километра. Пътеката не е трудна за преминаване, а уникалното е, че по цялото ѝ протежение можете да видите много археологически чудеса – крепости, средновековни замъци. Отделно покрай цялата пътека е пълно с хотели и странноприемници - всяка една, от които е чудесна отправна точка за преход.

На второ място остава маршрутът Camino Fraces или El Camino de Santiago. Той свързва френското пристанище "Сен Жан Пие" с испанския град Компостела. Маршрутът е дълъг 780 километра и е популярен като път на поклонниците през Средновековието. Местата, през които минава пътят, са тихи и уединени и предлагат достатъчно изпитание за физическите възможности на всеки.

Номер едно остава пътеката Апалачи, която се намира в Спрингър Маунтин. Тя е дълга 3440 километра и минава през територията на 14 щата в САЩ. Годишно по-малко от 500 души успяват да преминат целия маршрут, но над 3 млн. души покриват различни части от нея. Със сигурност пътеката Апалачи представлява чудесен начин да забравите удобствата на цивилизацията за дълъг, много дълъг период от време.

Водещи

Най-четени