Местата, където ядем най-много 11.08 | 07:11

Най-затлъстяващите туристически дестинации в света

От Кремена Бедерева

Лято е и въпреки леко хладното време през последните дни, сезонът на почивките и отпуските е в разгара си. Но освен приятните спомени, релаксът и свободното време, което имаме в тези дни, се оказва и че сме се сдобили и с някой и друг килограми по време на отпуската.

Но защо това е така и всъщност къде хората прекаляват с хапването, е въпросът, на който отговаря британска фирма за отслабващи хапчета. Тя е класирала най-затлъстяващите туристически дестинации, като хит парадът се оглавява от САЩ.

Останалите предразполагащите към затлъстяване туристически дестинации са Карибите, Франция, Италия, Гърция, Великобритания, Португалия, Испания, Турция и Африка.

Челното място заема САЩ заради свръхкалоричните ястия и традиционните огромни порции, които се сервират в заведенията. Един двуседмичен престой там гарантира надебеляване с цели 2.6 кг., са изчислили специалистите.

На второ място сред най-калоричните дестинации в света попадат Карибите, където, ако се отдадете на кулинарните изкушения, рискувате да качите около 2.5 кг. за 10-на дни.

На трето място в класацията е Франция – тя ви гарантира завръщане у дома с минимум 2.4 кг отгоре.

Сред дестинациите, които ще ви създадат проблеми с теглото, са и Италия (на четвърто място), следвана от южната ни съседка Гърция, Великобритания, Португалия, Испания, Турция и Африка, която е на десето място.

Проучването, цитирано от здравния портал hospital, показва още, че близо 40% от анкетираните туристи смятат, че наддаването по време на почивка се дължи и на прекомерната употреба на алкохол.

Половината от участниците в запитването са споделили, че са увеличили килограмите си, едва когато са се завърнали у дома.

20 на сто от прекалилите с хапването са установили с колко килограма са се сдобили по време на почивката, едва когато разглеждали ваканционните си снимки.

Водещи

Най-четени