Пореден фал с туристическото ни лого 12.02 | 15:15

Българското лого изумително прилича на това на Киргизстан

От Елена Кирилова

Предизвикалото редица спорове напоследък ново туристическо лого на България се оказа почти идентично с логото на Киргизстан.

И двете изображения съдържат по няколко елемента, като чисто художествено и цветово си приличат.

При представянето на българското лого от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма заявиха, че целта му е да покаже, че страната ни може да посрещне любителите на различни видове туризъм.

Изглежда същата идея е заложена и в логото на Киргизстан, тъй като на него ясно се виждат три основни елемента - вода, планини и небе, подкрепени с изображения на диви елени и архари.

В българското лого се забелязват елементите море, плаж, слънце, планини и емблематичната за страната роза.

Туристическите асоциации в Киргизстан одобриха новото туристическо лого на страната още през миналата година. Инициатор на новия бранд е Министерството на икономическото развитие на Киргизката република.

Стилът е заимстван от намерени древни скални рисунки. Наименованието на страната пък е изписано в традиционните национални цветове на Киргизстан.

Преди няколко седмици от Съюза на българските художници скочиха срещу МИЕТ във връзка с новото лого, като обявиха, че не го харесват и не е естетически издържано. Един от основните въпроси на СБХ е защо от министерството не обявиха конкурс за изготвянето на лого, в който да се включат множество творци от страната.

Убедете се сами в невероятната прилика:

cd87a9a6-5f6b-df9c-cd4e-e3c8b91da123

Водещи

Най-четени