Представят ловни трофеи на изложение в Италия 09.04 | 10:11

ИАГ ще участва със собствен щанд на 30-тото изложение за лов и риболов „EXA” - Италия

От Кремена Бедерева

Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) ще участва със собствен щанд на 30-тото изложение за лов и риболов "EXA” гр. Бреша, Италия.

От днес до 12-ти април ИАГ ще представи национална сбирка от ловни трофеи, отстреляни в страната ни. Гостите на изложението ще имат възможност да видят уникални екземпляри като благородни елени, диви свине, сръндаци, диви кози и бекаси.

Основната цел на ИАГ в рамките на "EXA” е да представи възможностите и условията за ловен туризъм у нас.

България е предпочитана дестинация за ловен туризъм от италианците. Само за миналата година страната ни е посетена от над 1100 италиански ловджии. Те проявяват огромен интерес предимно към лова на дребен дивеч (гургулици, пъдпъдъци, фазани и яребици).

Особено атрактивен за чуждестранните туристи е и лова на бекаси у нас. Интересен е фактът, че голяма част от италианците, идвайки в България да упражнят своето хоби, водят и своите ловни кучета.

Участието на България в авторитетното италианско изложение е възможност за страната ни да популяризира ловния, еко и селски туризъм и същевременно да провокира интерес у чуждестранните ловци към българските ловни полета.

За 15-ти пореден път Министерството на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите се представят с изложбен щанд на "EXA” в Италия.

Водещи

Най-четени