Представят мрежа от информационни центрове за туризъм 23.11 | 07:18

Това е седми проект на МИЕТ, който цели повишаване на местната и регионална конкурентоспособност

От Силвия Стоядинова

Пресконференция по повод нов проект на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) за насърчаване на туризма ще се проведе в Националния пресклуб на БТА.

Проектът "Създаване на мрежа от туристически информационни центрове, функционираща въз основа на единни стандарти" е седмото по ред събитие на министерството в подкрепа на българския туристически продукт и подобряване на информационното обслужване в сектора, финансирано по ОП "Регионално развитие".

На пресконференцията ще бъдат представени данни за съществуващите туристически центрове в страната, обслужването на посетителите и информационното осигуряване в туризма.

Целта на проекта е повишаване на местната и регионална конкурентоспособност и създаване на възможности за по-висока заетост в сектора, както и предлагане на продукти с по-висока добавена стойност.

Участие в събитието ще вземат заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов и членове на екипа по проекта.

Поканени са и представители на неправителствени организации и регионални сдружения в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството, туристически информационни центрове в страната, местната власт и НСОРБ, национални медии.

Водещи

Най-четени