Професия "поспаланко" - 35 дни сън в хотел в Хелзинки 29.03 | 16:41

Хотел в Хелзинки търси "професионален поспаланко", който да изкара 35 дни в него и да тества стаите и леглата му

От Кремена Бедерева

Хотел в Хелзинки търси "професионален поспаланко", който да изкара 35 дни в него и да тества стаите и леглата му, пише в. Daily Mail.

Кандидатът трябва да владее английски и финландски, а няколко думи руски нямало да са излишни. Избраният кандидат сред 600-те, които са подали вече заявление за работата, ще трябва да споделя всеки ден в мрежата впечатленията си от обстановката в Hotel Finn.

Блогърът поспаланко ще трябва да преспи във всяка от 35-те стаи на хотела това лято. Според управата щастливецът ще си изкара един прекрасен и безгрижен месец "в най-хубавото възможно място на Хелзинки през топлите дни".

Хотелът е разположен на последните етажи на историческа сграда във финландската столица. Той е в близост до гарата и до голям брой туристически атракции, като паркове, театри и ресторанти, уточнява БТА.

Нощувката в стаите струва между 66 и 130 британски лири през туристическия сезон, но на "тестващия поспаланко" престоят ще му излезе безплатно.

За британските кандидати ръководството специално изтъква, че се сервира безплатен чай на рецепцията. Хотелът се рекламира като "най-евтин и качествен" в скъпия град Хелзинки.

Най-четени