Най-романтичните острови на света 04.02 | 15:42

Може би е време да помислите за почивка в някое от тези прекрасни местенца

От Елена Кирилова

14 февруари наближава с пълна сила, така че е крайно време да измислите къде ще заведете половинката си на празника на влюбените. Вместо да прибягвате до болезнено скучните плюшени сърца, рози и вечери на свещи, направете нещо далеч по-мило и романтично - заведете любимия си на почивка на някой остров.

Huffington Post предлага кратка разходка из най-романтичните острови на света. Ето кои са най-актуалните дестинации в момента:

1. Мауи

За да опознаете Мауи ще ви е необходимо много време, най-вече заради много лица на това място. Предстои ви неземна среща с вулканичния кратер Халеакала, с полета от захарна тръстика и езда в тръс надолу по черни пътища. Културата и традициите на местните хора ще ви омаят. Задължително разгледайте текстилните продукти, чуйте как местните свирят на укулеле и вземете уроци по хула.

2. Малдивите

Този отдалечен архипелаг в Индийския океан посреща туристи с бели пясъчни плажове, коралови рифове и уединени курорти от висок клас, които непрестанно примамват младоженци и знаменитости. Къде другаде ще откриете хотел с коралов разсадник в двора или с подводен нощен клуб?

3. Боракай, Филипините

Остров Боракай неслучайно е наричан перлата на Филипините. Красотата му е толкова пленителна, че мястото вече си съперничи с известни азиатски дестинации като Пукет и Кох Самуи. За пясъка там казват, че е най-мекият на света.

4. Кауай, Хавайските острови

Това е най-старият от осемте основни хавайски острова. Слави се и с най-красивата природа сред тях, благодарение на ерозиралите планини и червените каньони, горите и плачещите за снимка водопади.

5. Санторини, Гърция

Ако някога е имало място, което може да ви плени от първия поглед, то това определено е Санторини. Варосаните къщички, сините покриви, цветята и неповторимите залези на брега на морето, са всичко, от което се нуждаете. В Санторини можете да опитате изключителни вина, да се разходите из археологическите обекти или просто да се насладите на тази неповторима атмосфера.

Водещи

Най-четени