Ресторанти, които ти спират дъха 06.07 | 16:06

Екзотични местенца със супер впечатляващи гледки

От Диана Цветкова

Хората се хранят различно – едни са прибързани и не отдават голямо значение на това какво слагат в устата си, други спазват стриктно правила за здравословно хранене, трети са истински чревоугодници, обичащи да се наслаждават на ястията с всичките си сетива.

Без значение към кой тип принадлежите, има няколко места, които могат да ви накарат да затаите дъх, да оцените кулинарното изкуство и да превърнете вечерята си в свещенодействие.

Не става дума единствено за изтънчени ястия. Това, което ще ви представим са ресторантите с едни от най-невероятните гледки, които се разкриват от прозорците им. А, всички знаем, че приятната атмосфера е също толкова важна за храненето, колкото са важни и вкусовите качества на блюдата.

Един от най-удивителните ресторанти е Итаа (на снимката). Построен на 15 метра под морското равнище край един от малдивските острови, ресторантът позволява да похапнете например октопод, докато гледате как събратята му плуват до вас.

Сградата е построена изцяло от стъкло, който прави ресторанта своеобразен аквариум в океана. А гледката през стените буквално спира дъха.

Кои са другите главозамайващо красиви места за похапване може да видите в галерията на Jenite.bg.

Водещи

Най-четени