София е втората най-евтина дестинация в Европа 22.01 | 10:57

Според сайта Price of Travel един чужденец може да изкара с 36,40 лева на ден

От Владислав Рашков

София е втората най-евтината дестинация в Европа. Това показва класация на туристическия сайт Price of Travel.

Онлайн гидът позволява на всеки, който търси забележително място за посещение, да се информира какви финанси да си подготви.

Според сайта на един чужденец ще са му нужни общо 36,40 лева (24,43 долара) на ден. В тях влизат 13,70 лева за престой в столичен хостел, 2 лева за транспорт, 13,20 лева за храна и 7,50 лева за развлечения.

Price of Travel представя столицата ни като изгодно място за пътуване сред останалите европейски градове. Градът се описва като много гостоприемен за чужденци.

Основните предимства, които се изтъкват, са евтината храна. Като най-голям недостатък е определен проблемът, че е скъпо да се придвижиш от един голям град до друг със самолет.

Пред нас единствено стои румънската столица Букурещ, която предлага дневни разходи от 23,38 долара или почти с долар по-евтино от София.

След столицата на България - на трето място е историческият град Краков, където ще трябва да се бръкнем 25,06 долара на ден.

В дъното на класацията или градовете, за които ще трябва да си вземете дебело портмоне са Венеция, Осло, Цюрих, съответно с по 97,88, 110,91, 119,78 долара на ден.

Навсякъде пребиването е в хостел, а и няма как иначе, като си говорим за евтина почивка. 

Водещи

Най-четени