Три български курорта знаят британците, интересуват се от културен туризъм 19.05 | 10:09

Критиките на почивалите вече у нас са свързани с храната при пакетите all inclusive

От Нели Минчева

Британците, които вече са посещавали страната ни, познават само Слънчев бряг, Златни пясъци и Албена.

Това е станало ясно по време на първото от поредицата интерактивни туристически изложения по програмата "България ви очаква", започнало на 11 май в най-големия и посещаван търговски център на град Лийдс (графство Западен Йоркшир), съобщава Община Бургас.

Туристите, дали тези отговори, досега са пътували групово, но предпочитат сами да планират пътуванията в съответствие със собствените си интереси.

С голям интерес се посреща информацията за историческите и архитектурни обекти, за които жителите на Острова знаят много малко, уточняват от общината. Семействата с малки деца предпочитат спокойни и сигурни места за отдих, а младите хора търсят курорти с обекти за развлечения и нови познанства.

Много от британците чуват за първи път за страната ни, но възможността да се запознаят на място с условията за туризъм и отдих ги настройва много позитивно и приятелски, казват организаторите на изложението.

Част от посетителите искат повече информация за мобилен туризъм - екскурзионни пътувания. Предпочитат да резервират нощувка със закуска и вечеря (НВ).

Не липсват и критики - почивали вече България изразяват огорчение от храната при all inclusive. Имат желание преди да определят мястото за почивка, сами да изберат хотел за настаняването си и директно да направят резервациите.

Интересуват се какви са директните полети до България, кои компании летят, как става трансферът летище - хотел.

Българската експозиция е оформена с предоставени от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма рекламно-информационни материали. Търговският център е посещаван дневно от около 60 000 души.

Водещи

Най-четени