Немските туристи предпочитат България - евтино им е 28.05 | 18:00

България остава най-евтината дестинация според проучване, направено от ADAC

От Мартин Иванов

Според данните на проучване на ADAC, публикувано от немското издание "Шпигел", страната ни е най-предпочитаната дестинация от германците за почивка през лятото.

Немските туристи избират България за своята почивка, защото у нас цените са най-евтини. Изследването разглежда цените на 34 продукти и услуги и тяхната себестойност, която едно четиричленно семейство би изхарчило за тях. Услугите са предлагани през 2011 година в 50 от най-предпочитаните летни курорти по света.

Ако споменатият пакет от продукти и услуги в България струва само 131 евро, то в Дания цената му е 205 евро. Сред най-скъпите дестинации са още Франция и Италия.

Освен българските курорти, германците предпочитат да изкарат лятната си почивка в Турция, Гърция, Испания и Хърватия, в чиито курорти цените също са доста ниски.

Проучването оценява 21 от курортите - девет, от които в Германия, като "скъпи" или  "много скъпи". 11 са получили оценка "евтини" или "много евтини". България обаче остава най-евтината дестинация дори и според общата оценка, направена от ADAC.

Разликата в цените се наблюдава и при отделни слънцезащитни продукти. Докато слънце защитния кремове в Германия струва около 4,79 евро, то във Франция цената му скача до 24,88 евро.

Резултатите от проучването показват също и цената, която туристите трябва да платят за чадър или шезлонг на плажа. За един ден на плажа в Хърватия те трябва да платят 2,7 евро и 20 евро в Италия.

Водещи

Най-четени