Три пъти повече англичани в България, отколкото българи в Англия 10.01 | 13:42

В момента ни трябва засилена и масирана рекламна кампания, смята Румен Драганов

От Цанка Донкова

През 2014 година ще влязат три пъти повече англичани в България, отколкото българи в Англия. Това заяви Румен Драганов, директор на Институт за анализи и оценки в туризма, съобщава агенция Фокус.

"Очакваме тази година над 280 000 англичани да дойдат в България и не повече от 100 000 българи - да отидат в Англия", обясни Драганов.

Той уточни, че в момента се работи в една доста по-изменена конюнктура на общата среда. Това е свързано с кампания срещу България, във връзка с отварянето на европейските пазари. В това число влизат Англия, в Германия, в Холандия, които водят безпрецедентна кампания, по отношение на българите, които искат да работят на техните трудови пазари.

"Всичко това оказва негативно влияние върху това, което туризмът се опита да създаде като имидж, че ние сме една отлична туристическа дестинация. Действително, точно пък англичаните ни класираха преди няколко седмици, точно преди Нова година, на осмо място като една от търсените дестинации. Бяха споменати не само културните забележителности, Храм-паметникът "Александър Невски”, Рилският манастир, крепостта Царевец във Велико Търново, но също така и плажните барове – нещо, което привлича англичаните", допълни Драганов.

Той подчерта още, че в момента ни трябва засилена и масирана рекламна кампания, тъй като България и Румъния са поставени на едно ниво. Те са не само съпоставени като най-бедни страни в Европа, но и като страни, от които много хора искат да излязат.

Най-четени