Трикратно се е увеличил трафикът през ГКПП-Златоград 27.02 | 19:00

Само за почивните дни са преминали над 2000 души

От Кремена Бедерева

Трикратно е увеличен трафикът през ГКПП-Златоград през изминалите почивни дни, съобщи Бойко Божков, директор на Регионална дирекция "Гранична полиция"-Смолян.

Над 2000 души са преминали през граничния пункт през уикенда, а увеличеният туристически поток се дължи главно на традиционния карнавал на Сирни заговезни в Ксанти.

С около 20-25% повече са и пътувалите през ГКПП-Кулата в сравнение с обичайния трафик през почивните дни. Преобладаваща част от повишения трафик през Златоград се дължи на туристическите групи, гостували на карнавалното шоу в Ксанти, информира Александър Митушев, председател на хотелиерското сдружение в града.

За поредна година хотелите в Златоград залагат на комбинирани оферти, съчетавайки карнавални игри в Стария град и пищния карнавал в Ксанти. Повече са и гръцките туристи, пътували през ГКПП-Златоград, главно в посока Пампорово.

За южните ни съседи приключват три почивни празнични дни около Сирни заговезни и това се усеща по оживения трафик през граничния пункт, коментира Митушев.

Водещи

Най-четени