Туристите още не са склонни да плащат повече за зелени иновации 25.06 | 10:36

Зелените иновации в туризма водят до повече работни места и повече печалби

От iNews.bg

Конференцията "Рио+20", организирана от ООН, приключи и според много анализатори резултатите не са никак обнадеждаващи. Но една от конференциите по време на форума беше посветена на зелените иновации в туризма.

През последните години има значителен прогрес по отношение на новостите в туристическия бранш, пише Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) на сайта си.

Все пак обаче браншът не среща разбиране от страна на туристите – те не са склонни да платят повече за практиките за устойчиво развитие. От своя страна самите хотелиери, особено на малки обекти, много трудно намират средства за инвестиции. Същото се отнася и за компаниите от свързани с туризма сектори като транспорт, например.

Зелените иновации не само, че помагат за устойчивото развитие на туризма, с мисъл за околната среда. Те създават повече работни места и намаляват разходите. Иновациите носят и конкурентно предимство между компаниите в сектора.

През 2012 година очакваме близо 1 млрд. туристи и по тази причина е много важно да започнем да подкрепяме зелените иновации в сектора, коментира Марсио Фавия, директор на Световната организация по туризъм към ООН.

Водещи

Най-четени