Уикенд идея: Море на палатка 06.07 | 11:05

Къмпингът си е страхотно преживяване, но при първия път си трябват опитни придружители

От iNews.bg

Температурите през последните дни чупят рекоди почти навсякъде в страната. Какво по-подходящо място да прекарате един горещ уикенд от морето? Ако искате напълно да се откъснете от офисното робство и да усетите морето на 100%, препоръчваме ви почивка на палатка.

Готините места на Черно и Бяло море са разположени на почти еднакво разстояние от София. Препоръчваме ви три, от които имаме преки наблюдения и чудесни впечатления:

Къмпинг "Корал” се намира на 2-3 км от с. Лозенец. Къмпингът разполага с достатъчно място да опъване на палатка или пък паркиране на каравана и три чудесни бара, където да отмаряте в горещите часове. Неудобството е, че няма обособени бани и трябва или да си направите такава с подръчни средства, или да ползвате общата баня на бунгалата, заплащайки по 2 лева за къпане.

Мястото е красиво и спокойно - идеално, както за голяма компания, така и за семейства.

Къмпинг "Градина” е топ дестинацията на къмпингарите у нас от години. Намира се на 3 км от Созопол. Мястото е подходящо за хора, които искат да се забавляват активно цял уикенд - баровете работят денонощно. Олющените бунгала и многобройните "капанчета” обаче напомнят малко на ученическите лагери в ММЦ-то и Китен.

В Гърция горещо препоръчваме едно местенце на полуостров Ситония, на 60 км от град, Неос Мармарас, на 120 от Солун. То представлява залив, на който е разположен единствено екзотичен бар и пуст (поне в средата на май месец) плаж. Опъването на палатки е забранено, но срещу закупуването на няколко напитки от бара си осигурявате мълчанието на собственичката и се настанявате в прохладна иглолистна гора.

Не е препоръчително да палите огън в Гърция. Глобите са солени - достигат до 300 евро. Е, може да се разминете и със забележка, само обаче ако попаднете на любезен полицай.

Внимание: Уикендът на къмпинг е само за хора, склонни да се откажат от климатика и суетата за два дни и да се насладят напълно на морското преживяване. Препоръчваме ви първата си такава почивка да прекарате с опитни къмпингари или поне хора, които имат идея как се опъва палатка и се пали огън.

Топлите дрехи и мазилото срещу комари са препоръчителни. Доброто настроение е задължително!

Водещи

Най-четени