Уикенд идея: Свежи дестинации за следпразничен отдих 03.01 | 09:45

Ако не сте се наситили на пътуване покрай Коледа и Нова година, сега е моментът

От Цанка Донкова

Коледа и Нова година дойдоха и си отидоха. Някои от нас предпочетоха да прекарат празниците вкъщи, други използваха почивните дни за пътешествия. Трети обаче изчакват да мине еуфорията от зимните празници, за да се отдадат на спокойна почивка в уикенда след празничните дни.

Независимо в коя от трите групи попадате, ако сте решили да използвате идните събота и неделя за пътуване,  добре е да помислите на къде е най-удачно да се отправите.

Предлагаме ви да видите няколко идеи, които биха привлекли вниманието ви за уплътняване на свободното време през уикенда.

Зимни ваканционни игри в музей Земята и хората

2-4 януари, София

Зимната ваканция е идеалното време за забавления в музея. Столичният музей "Земята и хората” отново предлага Новогодишни ваканционни игри през първите дни от наближаващата 2014 г.

Winter Art Fest - Велинград

3-5 януари, Велинград

Във Велинград ще се проведе зимен арт фест, в който известни български актьори ще споделят тънкостите в занаята си. Полезни ателиета ще има и по творческо писане и музика. Подробности за арт феста.

Ледено хоро в река Тунджа

6 януари, Калофер

Всяка година на 6 януари в Калофер Йордановден се отбелязва с ледено хоро в река Тунджа. Ежегодно Йордановден и рождението на Христо Ботев (6 януари) в град Калофер се отбелязват с празнична света литургия в църквата "Св. Архангел Михаил", традиционно ледено хоро и улавяне на Светия Кръст в река Тунджа. Не по-малко от 60-80 мъже, които са облечени в традиционни дрехи, със съпровод на гайди и тъпани, влизат в замръзналата река за улавянето на кръста. След ритуала се заиграва хоро в студените води и се пеят народни песни за здраве и дълголетие.

За още свежи идеи за уикенда надникнете в Peika.bg.

Водещи

Най-четени