Уикенд идея: Село Алдомировци 26.04 | 09:49

Близко до София селце, което ще ви накара да повярвате, че сте избягали далече от големия град

От Нели Апостолова

Ако сте от тези хора, които очакват с нетърпение уикенда, за да избягат от шума и смога на столицата, имаме идеална дестинация за вас.

Чували ли сте за село Алдомировци?

Това е невероятно спокойно местенце, което се намира само на 28 км от София, но ще ви остави с усещането, че сте на 528 км.

Мястото е дълбоко свързано с българската история. Според историческите данни околността на Алдомировци е била бойно поле по време на Сръбско-българската война от 1885 г. В най-високата част на селото можете да видите първият войнишки паметник в България.

Разходете се до центъра на селото, където се намират кметството и православният храм "Свети Спиридон". Алдомировци си има дори и фонтан.

Малко над селото има борова гора, където в момента се изграждат екопътеки. За любителите на риболова също има спасение - в района на селото има няколко изкуствени язовира за спортен риболов.

Селцето е живо, благодарение на няколкото вили, предлагащи настаняване. Красивите битови къщи са изградени от дърво и камък. Гарантирано за два дни ще оставите мислите си далеч на 28 км.

До Алдомировци можете да стигнете с кола, влак или автобус.  

Водещи

Най-четени