Хотелските стаи в Баку - по-скъпи заради Евровизия 11.05 | 15:26

Азербайджанската столица не разполага с добра хотелска инфраструктура

От Елена Кирилова

Всеки, който по-късно този месец планира да пътува до Баку за конкурса за песен на Евровизия, ще бъде шокиран, когато види цените на хотелските стаи в района на азербайджанската столица, съобщава Reuters.

Според германската туристическа търсачка Swoodoo някои хотели са вдигнали цените на стаите си значително над нормалното. Очаква се феновете на Евровизия да платят средно със 144% повече от обичайното за преспиване по време на състезанието.

Азербайджан си спечели правото тази година да бъде домакин на конкурса, след като песента "Running Scared”, представляваща страната миналата година, спечели състезанието в Германия.

Държавата понесе сериозни атаки, свързани с правата на човека, тъй като част от жилищните сгради, които се намират в близост до Кристалната зала, където ще се проведе Евровизия, са били разрушени като част от проект за редизайн на града.

Основният проблем в Азербайджан е, че липсва добра хотелска инфраструктура, каквато има в Западна и Централна Европа, обясни главният изпълнителен директор на Swoodoo Кристиан Салер.

В момента хотелските стаи, които са на разположение, са на цени от 341 евро на нощ за периода 22-27 май. Самият финал на Евровизия ще се проведе на 26 май, а полуфиналите ще са на 22 и 24 май.

Най-четени