Честито на скиорите! Откриват зимния сезон 15.12 | 10:23

Във всички курорти са предвидени програми за откриването

От Ралица Стоянова

Три зимни курорта откриват новия ски сезон днес. Това са Банско, Пампорово, Боровец и Витоша.

По този повод ключовите ни зимни туристически дестинации са предвидили различни програми, които да привлекат турстите. Стартът на сезона в Банско ще даде световноизвестният скиор Херман Майер. Освен това днес гостите ще могат да използват безплатно съоръженията в курорта.

През уикенда скиорите ще могат да ползват лифтовете на Пампорово безплатно. Ще работят 1,2 и 4 линии. Пистите се обработени и са подходящи за зимни спортове.

През 2012 г. Родопският курорт е напълно преоборудван. Закупени са нови оръдия за изкуствен сняг, обновена е и захранващата помпена станция с цел увеличаване на капацитета на оръдията. Очакванията са през сезон 2013/2014 г.

За деня на откриването за улеснение на местните жители ще има организиран безплатен транспорт от Чепеларе и Смолян, който ще се движи по график към Пампорово и обратно. С откриването на сезона ще заработи и част от "Фън парк Пампорово". През този сезон курортът ще бъде домакин на няколко престижни състезания в сферата на зимните спортове.

Условията за туризъм са добри при зимни условия - с добра зимна екипировка, съобщават от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК), цитирани от агенция "Фокус". Температурите в сутрешните часове са от -7 -8 до -2 градуса. По билата на планините духа слаб доумерен вятър.

Съоръженията в Банско, Боровец и Пампорово работят. Повечето писти на тези курорти вече работят. В службата няма постъпили сигнали за инциденти през изминалото денонощие.

Ако искате да смените пистата, предлагаме ви да пробвате условията за каране на ски и сноуборд в съседна Румъния.

Водещи

Най-четени