Чужденците ни предпочитат за почивка, защото не се пуши на закрито 28.10 | 16:31

С 6% е скочил броят на чуждестранните туристи през зимния сезон след пълната забрана за тютюнопушене на обществените места у нас

От Кремена Бедерева

Броят на чуждестранните туристи през зимния сезон се е увеличил с 6% след пълната забрана за тютюнопушене на обществените места у нас, съобщи във Велико Търново Байко Байков, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА).

Той посочи, че членовете на асоциацията са категорично против предложенията за отмяна на забраната за тютюнопушенето.

По думите му 80% от европейските туристи, пристигащи у нас, не възприемат тютюнопушенето на обществени места, а забавянето на регулацията е довело до спад на семейните почивки през последните години.

"Ограничението за тютюнопушене не е проблем на туризма", отбеляза Байков.

Членовете на АБТТА провеждат своята годишна среща във Велико Търново, съобщава БТА. Във форума участват и представители на общини, студенти и преподаватели.

Една от целите на срещата е да се създаде координация между новите туристически продукти и атракции в общините и възможностите те да бъдат включени в туристическите пакети на туроператорите, каза по време на дискусиите кметът на старата столица Даниел Панов.

Участниците в срещата ще приемат предложение за законодателни промени, изготвено от юристите на асоциацията, в което се предлагат конкретни мерки, за да бъдат защитени потребителите на въздушни транспортни услуги при фалит на авиокомпания, съобщи заместник-председателят на организацията Ирина Найденова.

Водещи

Най-четени