Фетел: Говоря често за Ферари, защото често ме питат за тях 01.05 | 12:50

"Ферари? Говоря за тях толкова често, защото често ме питат дали ще карам за тях", шеговито заяви Фетел

От iNews.bg

Настоящият световен шампион във Формула 1 Себастиян Фетел заяви, че причината да говори толкова често за евентуалното си преминаване от тима на Ред Бул в тима на Ферари в бъдеще, е че често пъти той бива разпитван за това от медиите. Германският пилот бе спряган за заместник на Фелипе Маса в "скудерията" през сезон 2012 на "кралските гонки".

Именно тези спекулации в началото на тази година накараха неговите шефове в Ред Бул да удължат договора му до 2014-а година. "Ферари? Говоря за тях толкова често, защото често ме питат за тях", шеговито заяви Фетел, цитиран от италианското списание Autosprint.

"В интерес на истината- има две причини, поради които говоря с удоволствие за техния отбор. Първо, защото Ферари е нещо много специално, както съм заявявал много пъти до сега. Втората е, защото трябва да отговоря на всеки, който ми задава въпроси, свързани с тима. Така тази ситуация няма как да приключи- взаимноподхранваща се е", каза още Фетел.

"За мен Ферари е една легенда, институция. За мен би било чест някой ден и моето име да фигурира в списъка от пилоти, карали за тях. Това обаче не означава, че искам да отида там сега и да напусна Ред Бул. Тук се чувствам щастлив и това беше причина да удължа договора си с тима за още няколко сезона", каза още световният шампион.

"И причината, че тук ми е приятно, не е заради някой конкретен човек, а заради цялата атмосфера в Ред Бул. Ние сме голям сплотен екип, който работи заедно и заради това реших, че искам да остана тук", завърши германският пилот.