Фотограф и художник експериментират върху платно 04.04 | 15:14

Представят в Добрич колекцията "Летящата птица"

От Олга Андреева

Сбирка от 16 творби представят в Добрич младите автори - фотографката Ина Манева и художничката Диана Василева, които са израснали на една улица в Добрич, но казват, че изкуството скрепява приятелството им трайно.

В Художествената галерия в Добрич те представят колекцията "Летящата птица" - експеримент върху платно.

"Рисуването с акрил върху фотографска снимка е полъх от попарта, който изглежда се е случил както много отдавна, така и вчера. Колкото фотографията улавя много точно визуални детайли, толкова живописта с нюансите превръща всичко в тотално неясно.

Творците рядко се решават на такъв експеримент, защото трудно намират хармонията", казва Ина Манева. Тя е завършила визуални изкуства в Нов български университет и има отличие от националната надпревара в паневропейския конкурс "Young? Creative? Chevrolet!" в раздел "Фотография".

Диана Василева, която е възпитаник на Националната художествената академия, печели стипендия по програмата "Млади таланти в изкуството" на фондация "Америка за България".

В изложбата са подредени портрети на млада жена, озаглавени "Аз и Ти" като метафора на човешката природа, посочва БТА.

Другите картини с образи и на птици, които са нашите души, са за всички пориви и чувства, които се случват между "аз" и "ти" - "Романс", "Смелост, "Сън", "Полет", "Спасение", "Трансформиране", пояснява Манева.

Водещи

Най-четени