Днес: Старт за един от фаворитите и заплетени двубои на Евро 2020 12.06 | 16:59

От iNews

Ден след зрелищното си начало европейското първенство по футбол продължава с три мача в групи А и В. Вторият ден на турнира предлага мачовете Уелс - Швейцария, Дания - Финландия и Белгия срещу Русия.

След като Италия разгроми Турция с 3:0 на старта на надпреварата и направи заявка за първо място в група А другите два тима с претенции Уелс и Швейцария също се впускат в битката. Двубоят между тях е днес от 16 часа на олимпийския стадион в Баку и ще бъде предаван пряко по Диема.

Полуфиналистът от последното европейско първенство Уелс е далеч от формата си през 2016 г. "Драконите" са с едва две победи в последните си пет международни мача, но звездата им Гарет Бейл направи силен край на сезона с "Тотнъм".

От своя страна Швейцария е в серия от шест поредни победи и повишено самочувствие, като вкара седем гола в последната си контрола преди надпреварата. В последните три турнира Швейцария неизменно излизаше от групата си.

В 19 часа в Копенхаген домакините от Дания приемат дебютантът на европейски първенства Финландия. Северното дерби ще бъде излъчено по БНТ1 и БНТ3. В историята си Финландия никога не е побеждавала Дания и в шест срещи има само две равенства.

Датският отбор се класира на европейското първенство без да загуби в квалификациите, но последните участия на "червения динамит" в турнира не са успешни, като успя само веднъж да прескочи груповата фаза (2004 г.).

Водещи

Най-четени