ЦСКА отстъпи с 1:3 от румънски тим в контрола играна в Турция 01.02 | 19:43

Анисе Абел започна като титуляр в състава на "червените" срещу Конкордия

От Краси Киров

Отборът на ЦСКА загуби първата си контрола на лагера в Турция. "Червените" отстъпиха с 1:3 на предпоследния в румънското първенство Конкордия.
 
Най-любопитното бе, че скандалният футболист Анисе Абел започна като титуляр в състава на ЦСКА. В момента все още не се знае дали бившия футболист на Черноморец ще има картотека за новия сезон.
 
Възпитаниците на Димитър Пенев трудно създаваха голови положения, а и защитата допускаше грешки. Все пак ЦСКА е в самото начало на подготовката си и тепърва футболистите се обиграваха.
 
Пената заложи на състав: Раис Мболи, Мартин Дечев, Пламен Крачунов, Петър Стоянов, Адемар, Николай Дюлгеров, Борис Галчев, Анисе Абел, Владо Иванов, Станислав Костов и Антон Карачанаков
 
Румънците можеха да открият резултата още в 5-та минута. Сантос излезе сам срещу Райс Мболи, но вратаря отрази първия удар, а втория излее в аут. Все пак футболистите на Конкордия откриха резултата в 15-та минута, когато организираха перфектна контра атака. В голмайстор се превърна Мунтеану.
 
Две минути по-късно Адриан можеше да удвои преднината на румънците, но ударът му с глава срещна напречната греда. В тези минути румънците се възползваха максимално от грешките на ЦСКА в защита, които не бяха малко. В 27-та минута Борис Галчев отправи и първия точен удар за "армейците". Малко след това Сантос имаше претенции за дузпа след сблъсък с Крачунов в наказателното поле.
 
Така се стигна до 36-та минута, когато ЦСКА изравни благодарение на Владо Иванов. Галчев пробва удар от далеч, но топката бе избита в младока Иванов, който не се поколеба и стреля от границата на наказателното поле за 1:1. До края на полувремето ЦСКА показа, че не се ориентира добре при изпълнението на корнери от страна на румънците, но до нов гол не се стигна.
 
Десетина минути след началото на втората част Конкордия вкара втори гол. Рокиа стреля от границата на наказателното поле, но след рикошет в Крачунов топката изненада Мболи и влезе във вратата.

Срещата можеше да приключи по-рано след като в 62-та минута Борис Галчев влезе грубо отзад на противников футболист и съдията му показа червен картон. От щаба на ЦСКА протестираха, но след кратко събеседване мачът продължи. На мястото на Галчев се появи защитникът Рикардо Сапата.
 
Пламен Крачунов имаше шанс да отбележи, но ударът му с глава бе избит от вратаря. След това Карачанаков стреля във вратаря от пряк свободен удар, Така се стигна до 79-та минута, когато Дину от малък ъгъл прехвърли технично Мболи за 3:1. Малко след това Мартин Дечев стреля, но вратаря Нита изби в корнер.
 
Темпото на игра спадна, а румънците решиха да си върнат за грубото влизане на Галчев и Попа влезе много лошо в краката на Адемар и бе изгонен. В даденото от съдията продължение на мача Карачанаков стреля опасно, но вратаря се справи.
 
ЦСКА: Раис Мболи, Мартин Дечев, Пламен Крачунов, Петър Стоянов, Адемар, Николай Дюлгеров, Борис Галчев, Анисе Абел, Владо Иванов, Станислав Костов, Антон Карачанаков Резерви: Макенджиев, Грънчов, Сапата, Йовчев

Водещи

Най-четени