Троен атентат в Мосул в навечерието на Рамазана 24.06 | 12:03

Терористи се самовзривиха на няколко места в града, има жертви и ранени

От iNews.bg

  Троен атентат бе извършен в Мосул. Терористи-самоубийци се взривиха на няколко места в източната част на града. Целта им е била да пострадат иракски войници, тъй като нападенията са били извършени в близост до тях. За момента се знае за най-малко трима загинали, но не е изключено броят им да нарасне.

Първият атентатор-самоубиец се е взривил, когато е бил забелязан и заподозрян от полицай. Вторият нападател е успял да проникне в търговски център и да се взриви сред цивилно население, убивайки най-малко двама души и ранявайки не по-малко девет. Органите на реда са успели да възпрепятстват третия атентатор. Той е бил ликвидиран от полицаите преди да успее да задейства колана си с експлоазиви, предаде "Фокус", позовавайки се на АФП.

Нападенията са осъществени в източната част на Мосул, която от месеци е освободена от "Ислямска държава". Предполага се, че именно терористичната групировка стои зад атентатите. Освен това атаките се случват в навечерието на големия мюсюлмански празник Рамазан, който е утре. Това обаче традиционно не пречи на терористите. Само преди дни, по време на свещения месец, "Ислямска държава" унищожи древна джамия в Мосул.

Водещи

Най-четени