Ангелкова призна: Има проблеми в БДЖ 31.10 | 08:44

В железниците е необходимо да не се работи на парче, подчерта тя

От Теодора Кокаланова

В БДЖ има проблеми. Неслучайно започнахме ежедневна работа и дискусия със социалните партньори, както и с ръководствата на двете компании - НКЖИ и БДЖ. Това потвърди служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова в студиото на bTV. 

Министър Николина Ангелкова коментира и предотвратения инцидент на гара Безмер край Ямбол с бързия влак от София за Бургас и експреса от Варна за София, като заяви: "Има човешка грешка. Човешката грешка е на стрелочничката", отбеляза тя. 

По думите ѝ професионализмът на машинистите е голям и тези мерки дават резултат, защото са свързани с добра координация между БДЖ и НКЖИ. "Именно координираните действия на мерките между двете дружества избегнаха една голяма трагедия", категорична бе Ангелкова. 

Тя подчерта, че в железниците е необходимо да се работи последователно и дългосрочно и да не се работи на парче. "Ако ние работим на парче и случай по случай, тези случаи винаги ще се повтарят. Затова е много важно да има една последователна и дългосрочна визия и координирани действия между оператора и между управителя на железопътната инфраструктура", допълни министър Николина Ангелкова.

Водещи

Най-четени