Пак хвърляха яйца по ДКЕВР 01.10 | 12:55

Регулаторът все още не може да реши за цената на тока

От iNews.bg

Недоволството към Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) отново прерасна в хвърляне на яйца. Привърженици на "Атака", които се събраха на протест пред сградата на регулатора на столичния бул, "Дондуков" се блъскат в полицаите, охраняващи сградата.

В момента ДКЕВР заседава за втори път за увеличение на цената на тока, след като вчера през целия ден окончателно решение не бе взето. Новите цени трябваше да влязат в сила от днес – 1 октомври.

За по-късно днес е организиран и протест пред Министерството на икономиката и енергетиката заради увеличението на цените.

Това не е и първият случай, в който недоволството прераства в хвърляне на яйца. По време на общественото обсъждане на цената на тока по-рано през седмицата един от лидерите на протестиращите – Дончо Дудев, замери с яйца председателя на регулатора Светла Тодорова. Неговият съмишленик от февруарските протести Янко Петров пък обяви, че ДКЕВР е нелегитимен орган и не може повече политиците и комисията да продължават да ограбват народа.

Водещи

Най-четени