В "Пирогов" оперират нахапания от кучета възрастен мъж 15.06 | 10:25

Две операции ще подготвят 88-годишния Христо Панков за кожна пластика

От Диана Цветкова

В "Пирогов" оперират възрастния мъж, който бе жестоко нахапан от кучета в столичния квартал "Редута", съобщиха от болницата.

Операцията на 88-годишния Христо Панков е започнала около 9:00 часа тази сутрин.

"Пострадалият е сравнително добре, в понеделник му предстои втора операция", съобщи началникът на I травматологична клиника доц. Маргарита Кътева, която ръководи оперативния екип.

Двете операции ще подготвят пострадалия за предстояща кожна пластика, която се налага заради множеството нахапвания в областта на краката и ръцете му.

iNews припомня, че веднага след инцидента на мястото бяха изпратени екипи на "Екоравновесие", които да приберат бездомните кучета в района. Кметът Йорданка Фандъкова обаче заяви вчера (14 юни), че работата им се затруднява заради защитници на животните, които разгонват кучета и затрудняват залавянето им.

Същевременно днес от Animal Rescue Sofia заявиха, че бездомните кучета могат да изчезнат за по-малко от четири години, но проблемът в момента се корени в некоординирани и недостатъчни действия. По данни на организацията всяка година само в София на улицата биват изхвърлени около 10-15 хиляди кучета.

Водещи

Най-четени