Видин пак остана без Герго Гергов 21.08 | 15:34

Кметът е отстранен от длъжност

От Теодора Кокаланова

Кметът на Видин Герго Гергов е отстранен от длъжност с решение на Апелативен съд София. Това е заявила Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

От прокуратурата са пояснили, че по-късно ще се снабдят с копие от протокола на съда и ще имат повече информация за мотивите на решението, предаде агенция "Фокус".

Срещу кмета на Видин Софийската градска прокуратура повдигна три обвинения. На 31 юли Герго Гергов бе задържан при специализирана операция на ДАНС. Той бе пуснат от ареста под парична гаранция от 30 000 лв. На Гергов бе наложена и забрана да напуска страната без разрешение на прокурор.

След това Окръжният съд отхвърли искането на прокуратурата градоначалникът да бъде отстранен от длъжност. В мотивите си председателят на съдебния състав Габриел Йончев посочи, че няма достатъчно данни за действия от страна на Гергов за прикриване на престъплението и създаване на пречки пред разследването.

Гергов беше задържан в края на юли заради съмнения за нередности при проведени обществени поръчки за доставка на хранителни продукти за учрежденията на бюджетна издръжка на територията на общината през 2011-2014 г.

 

Водещи

Най-четени