Експертиза установява чия е вината за зверската катастрофа в Пловдив 20.05 | 21:40

При инцидента пострада 16-годишно момиче

От Цанка Донкова

Чия е вината за катастрофата в Пловдив, при която спортна кола се заби в автобусна спирка и рани тежко 16-годишна ученичка, ще се установи с автотехническа експертиза. Това заявиха от Районната прокуратура в Пловдив, съобщава TV7.

Състоянието на пострадалото момиче остава критично. То е с два счупени крака и фрактура на черепа. До момента е ясно, че и двамата шофьори са нарушили правилата за движение. Единият е отнел предимството на спортната кола, а тя от своя страна се е движила с над 100 километра в час и така се забива в автобусната спирка.

"Краката ѝ бяха премазани, беше ужасно. Шофьорът на колата въобще не се заинтересува от нея. Аз се мъчих да отворя колата и го попитах дали има втори човек и той на чист български ми отговори, че няма втори човек", разказват очевидци на автомелето. Те са категорични, че 23-годишният гръцки студент е шофирал спортната кола, въпреки че той отрича.

Животът на пострадалата продължава да бъде в опасност. Днес (20 май) тя е претърпяла две операции на счупените бедра. Състоянието ѝ е стабилизирано, съобщи д-р Румен Бацелов – началник на отделение по интензивно лечение в МБАЛ Пловдив.

Съучениците на Катя от Руската гимназия в Пловдив са потресени от случилото се. Учениците от трите езикови гимназии в Пловдив ще организират благотворителен базар за пострадалото момиче.

Водещи

Най-четени