Прокуратурата подхваща и имотите на хасковския кмет 05.05 | 18:01

Започва пълна проверка на имотното състояние, на търговските дружества, с участие на съпругата на кмета и свързани с нея лица, както и на придобитите земи

От iNews.bg


Окръжната прокуратура - Хасково се е самосезирала и започва проверка на кмета Георги Иванов, съобщиха от прокуратурата.

Повод за проверката станаха изнесените данни в журналистическо разследване на бТВ, в което бяха показани снимки с дрон на имотите на кмета на Хасково и експерти оцениха имението му на 2,5 млн. лв.

В Окръжна прокуратура - Хасково е образувана преписка, по която на случаен принцип е определен наблюдаващ прокурор. Възложена е предварителна проверка на ОД-МВР-Хасково, съобщават от обвинението.

Целта на проверката е да се установи наличие на достатъчно данни за престъпление по чл.255 от НК, който инкриминира укриването на данъци.

Дадени са указания да се провери собствеността на имотите и автомобилите, отразени в журналистическия материал, тяхната стойност (вкл. подобренията към настоящия момент) и съответствието им на декларираните доходи от кмета на Община-Хасково и свързаните с него лица.

Предвидена е пълна проверка и на търговските дружества, в които участие има съпругата на кмета и свързаните с нея лица, както и на земите, ако са придобивали такива.

Водещи

Най-четени