Плачем за Елизабет II, а цар Самуил сме го зарязали в едно мазе 20.09 | 12:45

Според топ юриста Тодор Кръстев е израз на нихилизъм и липса на национално достойнство да хленчим по Елизабет, а в същото време да се знае, че сме зарязали цар Самуил да изгние

От iNews.bg

Известният пловдивски адвокат Тодор Кръстев изрази интересно мнение около вчерашното погребение на британската кралица Елизабет Втора, което бе наблюдавано от милиардна аудитория из целия свят и определено бе тема №1 от известно време насам. Според топ юриста е израз на нихилизъм и липса на национално достойнство да хленчим по Елизабет, а в същото време да се знае, че сме зарязали цар Самуил да изгние в едно солунско мазе.

ЕТО ЦЕЛИЯ ПОСТ ВЪВ ФЕЙСБУК:

Знам, знам, какво ще последва, но уви, налага се. За кралицата става дума, която днес потегли към вечното си жилище в не знам кой си параклис, към еди-кой си дворец. Християнин съм и питая уважение към всеки отлетял към създателя човек, независимо дали е кралят на Великобритания или несретника от някой дом за стари хора. В този смисъл Бог да прости кралицата и ако има грехове дано да й бъдат простени. Но да ни занимават вече толкова дни от сутрин до вечер само с нейната кончина и начина по който е прекарала дългия си живот, ми дойде в повече. Не знам. Великобритания е империя, а империите по този начин показват своята състоятелност, дори когато трябва пищно и пред целия свят да изпратят монарха си. Но не виждам защо трябваше от сутрин до вечер да бъдем занимавани с това. Някой ще каже - не гледай. Ами как да стане, те друго не предават вече няколко дни. Ситуацията е малко - няма не искам, няма недей. Гледай, и ако не ти е мъчно, не си достатъчно цивилизован. Горе-долу така стоят нещата. И колко много ресурс и енергия се отдели за това. А за нашия единствен цар - Самуил, който с абсолютна сигурност знаем къде е погребан и къде се пазят мощите му, българската държава дори и пръста не си мърда да бъде прибран, опят и погребан в недрата на Майка България. Представям си това да стане и 70-те милиона британци да бъдат задължени да гледат церемонията ден и нощ. И какво си мисли за нас, ако гледа отнякъде, как залепени за приемниците от десетина дни съпреживяваме смъртта на един монарх, представляващ държава, която е била джудже по време на неговото управление, а него сме забравили в мазето на един музей в Солун. Съжалявам, но това е нихилизъм и абсолютна липса на национално достойнство.

Водещи

Най-четени