И в Добрич събират вехти ел. уреди 01.12 | 16:24

Първата акция ще се състои на 17 декември (събота)

От Андриян Георгиев

Общината в Добрич започва кампания за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, съобщават от общинската администрация.

Първата акция ще се състои на 17 декември (събота). На 5 места на територията на града за по 1 час ще бъде паркиран специализиран автомобил на рециклиращата компания и всички граждани, които имат ненужни електроуреди, могат да ги предадат за последващо оползотворяване. 

Ще бъдат приемани излезли от употреба телевизори, аудио и видеотехника, печки, котлони, кафе машини, монитори, компютри, хладилници, перални и друга дребна и едра ненужна техника, която застоява по мазета и тавани.

Гражданите от по-отдалечените райони и тези, които имат нужда от помощ за изнасяне на старите, негодни за употреба електроуреди, могат да заявят определен час, в който служители на рециклиращата компания да отидат и да отнесат негодните за употреба вещи.

Заявки се приемат на зеления телефон на община Добрич - 058/604 573, всеки работен ден до 16 декември включително. Съгласно действащото законодателство предаването и приемането на електронните отпадъци е безвъзмездно.

Водещи

Най-четени